Wie is Robert?

IMG_2477-2Hallo, mijn naam is Robert Wierenga. Bedankt voor uw bezoek aan mijn site!

Naast mijn werk als Spoedeisende Hulp Arts ben ik sinds enkele jaren een gepassioneerd fotograaf. Fotografie biedt me een mooi tegenwicht voor de hectiek binnen de ziekenhuismuren. Het brengt me vaak op de mooiste momenten op prachtige plekken, vaak als andere mensen nog slapen of al weer naar huis zijn.

Ik fotografeerde al jaren met veel plezier, maar zoals zoveel mensen in eerste instantie voornamelijk tijdens vakanties en reizen. Thuis bleef de camera vaak in de kast liggen, en dat vond ik jammer. Aangezien ik eigenlijk wel vaker wilde fotograferen en benieuwd was hoe professionele fotografen zulke mooie foto’s maken, ben ik er veel over gaan lezen en heb ik enkele korte cursussen gedaan. Dat deed me inzien dat mooie beelden ook gewoon ‘om de hoek’ te maken zijn, als je het maar op de juiste manier aanpakt. De dingen die ik daarover de afgelopen jaren heb geleerd deel ik graag op de pagina met fotografietips.

Ik fotografeer voornamelijk landschappen, met regelmatige uitstapjes naar natuur en architectuur. Aangezien in de stad Groningen woon, maak ik de meeste van mijn foto’s in de drie noordelijke provincies, maar ook op reis gaat de camera uiteraard nog steeds mee. In het noorden van Nederland is nog veel ‘lege’ ruimte te vinden, en ook zijn er regelmatig prachtige wolkenluchten. Dit zijn onderwerpen die veel in mijn foto’s terug komen. Mijn werk laat vooral zien wat ik zo mooi vind aan onze wereld, en kenmerkt zich door eenvoudige composities waarin alleen het essentiële overblijft en een uitbundig gebruik van kleur en contrast.

Robert Wierenga