Recent Werk

`

Fotosafari Schiermonnikoog

Robert Wierenga : June 26, 2015 20:54 : Recent werk

Ik ben gek op de waddeneilanden, en ieder jaar probeer ik een paar dagen in mijn eentje naar een van de eilanden te gaan om te fotograferen. Dit jaar mei ben ik naar Schiermonnikoog geweest, 3 prachtige dagen met schitterend weer. Harde wind en buienluchten werden afgewisseld door schitterend zonlicht. Schier is een prachtplek met een schitterend breed strand waarop door het getij en de wind prachtige lijnen en vormen tevoorschijn getoverd worden, ik krijg er nooit genoeg van!

 

Tent onder de sterren Buienluchten boven de haven van SchierOchtendgloren vuurtoren na zonsondergang Gesprek op het strand De wandelaar Beachlife Eindeloos Strandpaviljoen 's Ochtends op het strand Wind, zand en water

Comments are closed

Het ruimteschip en de raket

Robert Wierenga : June 3, 2014 13:55 : Recent werk

Voor de fotowedstrijd van het nieuwe 3D filmtheater Infoversum heb ik deze foto gemaakt. Het leek me leuk om het bijzondere nieuwe gebouw naast het bekendste icoon van Groningen te plaatsen, en de opname in het blauwe uur te maken, als de Olle Grieze mooi verlicht is. Beetje creatief met licht moeten spelen omdat het Infoversum (nog?) niet mooi uitgelicht is, en het riet op de voorgrond ook erg donker was. Daarom de auto enigszins illegaal geparkeerd en met het grootlicht het Infoversum beschenen. De zaklampfunctie van een smartphone doet hetzelfde voor het groen op de voorgrond.

Infoversum

 

30 sec @ ISO 200, f\6.3

Comments are closed

Gran Canaria in de lente

Robert Wierenga : May 21, 2014 10:09 : Recent werk

In het voorjaar hebben we genoten van een relaxte week vakantie op Gran Canaria. We zaten er in een hotel in het havenplaatsje Puertos de las Nieves aan de mooie ruige westkust, ver weg van het massatoerisme in het zuiden van het eiland. Vanuit het hotel keken we uit over zee richting Tenerife en de grote vulkaan Teide, een prachtig gezicht. Ik kon m’n camera natuurlijk niet helemaal thuis laten, en heb heel lui een aantal zonsondergangen op 3 minuten wandelen van het hotel kunnen vastleggen. De ruige rotskust is heel anders dan onze nederlandse zandstranden, en levert een gave fotografische speeltuin op.

Puertos de las Nieves Zonsondergang achter de Teide Zwembad with a view Gran Canaria westkust

 

Comments are closed

Oud Ezinge

Robert Wierenga : April 1, 2014 10:17 : Recent werk

Het 13e eeuwse kerkje van Ezinge is prachtig op een nog oudere wierde gelegen. Het is een apart ding, met een losstaande toren waar weer een paar kleine huisjes aan vast gebouwd zitten. Rond het gebouw is een oude begraafplaats en staan een paar mooie bomen. Al met al een schitterend geheel dat ik graag een keer wilde fotograferen. Toen ik er een tijdje geleden tijdens een fietstochtje langs kwam zag ik al dat er een paar grote schijnwerpers op de kerk gericht stonden. Een praatje met een van de bewoners van huizen naast de kerk leerde dat de lampen elke avond aan gaan. Dat vroeg dus om een opname tijdens het blauwe uur, iets wat ik graag doe en vaak prachtige kleurrijke resultaten oplevert.

Oud Ezinge

Oud Ezinge

Oud Ezinge

Comments are closed

Contrasten

Robert Wierenga : March 23, 2014 11:28 : Recent werk

Het Gasuniegebouw in Groningen stond al een tijdje op een lijstje in mijn hoofd om te fotograferen. Ik had gezien dat er een boom naast stond die vanuit een bepaalde hoek heel mooi de lijnen van het gebouw volgde. De grillige boom diende zo mooi als contrast tegenover het strak gelijnde gebouw. Daar wilde ik een zwart-wit beeld van maken. Onlangs waren er de juiste omstandigheden om deze foto te maken. Het zonlicht kwam aan het einde van de middag uit de juiste hoek om deze achterkant van het gebouw te beschijnen, en de lucht was compleet onbewolkt. Prima omstandigheden om met behulp van een polarisatiefilter een hoog-contrast foto van te maken. Deze heb ik nadien in Lightroom omgezet in dit zwart-wit beeld.

Gasuniegebouw Groningen

Gasuniegebouw Groningen

 

Comments are closed

Van grauw naar wow!?

Robert Wierenga : January 23, 2014 07:13 : Recent werk

De afgelopen dagen is het weer nou niet bepaald om over naar huis te schrijven: een grauwe, vochtige egaal bewolkte boel waar de zon niet doorheen weet te prikken. Ik heb geprobeerd gebruik te maken van die ogenschijnlijk slechte fotografische omstandigheden door lange sluitertijdopnames van het Paterswoldsemeer te maken. Door gebruik van een 10-stops grijsfilter liepen de sluitertijden op tot 4 minuten. Door een flink stuk over te belichten krijg je vervolgens dit soort high-key beelden. Ik vindt het altijd weer een verassend gezicht als tijdens zo’n saaie dag dit soort beelden op de LCD van m’n camera verschijnen.

 

De Helper high-key Paterswoldsemeer high key

Comments are closed

Morgenstond heeft paars in de mond…

Robert Wierenga : January 7, 2014 10:18 : Recent werk

Vanmorgen na een serie nachtdiensten met m’n slaperige hoofd toch vroeg m’n bed uit gegaan om te fotograferen. Ik had de afgelopen dagen vanuit mijn auto op weg naar huis met lede ogen al een paar prachtige zonsopkomsten voorbij zien komen zonder camera in de buurt. Dit keer met camera op pad dus, en ik ben blij dat ik gegaan ben. Hoewel ik eerst dacht dat het niks zou worden met die grijze boel, bleek dat moeder natuur met dit soort weer toch vaak een verassing in petto heeft. Gedurende 5 korte minuutjes was het supermooi, met geweldige paarse en oranje kleuren in de lucht. Ik ben blij met de eerste foto’s van 2014! Paterwoldsemeer in het paars 2 Paterwoldsemeer in het paars Paterwoldsemeer in het paars 3

Comments are closed

Winterwelvaart

Robert Wierenga : January 2, 2014 19:48 : Recent werk

Onlangs was er weer Winterwelvaart in Stad, het winterfestival waarbij oude beurt- en vissersschepen in de Hoge en Lage der Aa afmeren en je daar kunst, muziek en theater kunt bewonderen. Het is altijd een leuke gelegenheid om te fotograferen, temeer daar de schepen vaak ook verlicht zijn. Ik had eerder ooit al een foto van het klassieke beeld van de Aa, genomen vanaf de Vissersbrug met op de achtergrond de Der Aa kerk. Dit keer heb ik een beeld vanaf de andere kant genomen, richting de Vissersbrug geschoten dus. Daar lag de fraaie schoenerbrik Jantje met mooi gehesen en verlichte zeilen als blikvanger. De zwart-witopname is van een groep vissersboten uit zoutkamp die op de Hoek van Ameland lagen.Jantje Vissersboten op de Hoek van Ameland

Comments are closed

Storm op Vlie

Robert Wierenga : December 18, 2013 22:57 : Recent werk

In december vielen we tijdens een trip naar Vlieland met onze neus in de boter: er trok een flinke storm met windstoten tot 130 km/uur over het wad, en het was ook nog eens springtij. Omstandigheden die niet vaak voorkomen, en ook fotografisch vaak bijzondere dingen opleveren. Het water werd tot zo’n hoogte opgestuwd dat de hele kade bij de haven in de golven verdween, en ons hotel met zandzakken gebarricadeerd moest worden. Omstandigheden die ook de Vlielanders zelf, die toch wel wat gewend zijn, niet vaak meemaken. Gelukkig is de schade beperkt gebleven, en kan ik deze foto’s zonder nare bijsmaak plaatsen. De volgende dag lagen er op het strand vlak bij het dorp een aantal zeehonden bij te komen van de storm, nadat ze van Richel, de zandplaat waar ze normaliter op liggen, weggespoeld waren.

 

Haven onder water Rust na de storm Drenkelingenhuisje Texel in de verte Shutter Island? Donkere wolken boven Oost-Vlieland

Comments are closed

Warm licht, koude voeten

Robert Wierenga : November 18, 2013 21:02 : Recent werk

De winter is in aantocht, en dat is te merken. De ochtend dat ik deze opname maakte, was na de allereerste nachtvorst. Net ten zuiden van de stad Groningen bevindt zich dit (zover ik weet) naamloze meertje. De Drentsche Aa loopt er doorheen, en het is een pleisterplaats voor verschillende vogels. Ik stond er bijna 2 uur in een dun laagje water wat een temperatuur van rond het vriespunt had. Goretex mag je voeten dan droog houden, warm blijven doen ze zeker niet! Het was het me allemaal ruimschoots waard, want het was een prachtige ochtend met een mooie zonsopkomst boven het water. Laat die winter maar komen!

Drentsche AaDrentsche AaDrentsche Aa

Comments are closed
`